Nieuws

Earth Hour 2021 vraagt dringend aandacht voor de oorzaken van de pandemie die ons vandaag treft

Le samedi 27 mars 2021, de 20h30 à 21h30, c’est le retour d’Earth Hour. Depuis mars 2020, nous sommes frappés par une pandémie qui est la conséquence de notre relation destructrice avec la nature. Après une année passée à lutter contre les symptômes, il est temps de s’attaquer à la racine de cette crise mondiale. C’est pourquoi, ce samedi, le WWF va partager une vidéo éclairante, en appelant chacun de nous à la partager avec le hashtag #SpeakupforNature.

.. Lees meer

Nieuwe bedreigde en ernstig bedreigde status voor Afrikaanse olifanten

De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn nu geclassificeerd als bedreigd en ernstig bedreigd in de IUCN Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Deze aanpassing komt na een recent besluit van de African Elephant Specialist Group (AfESG) van IUCN dat de wetenschap vanaf nu bosolifanten en savanneolifanten als twee verschillende soorten zal behandelen.

.. Lees meer

Maryanne, de overlever van de vlammenzee in Australië

Maryanne is een van de koala’s die de verschrikkelijke bosbranden heeft overleefd die vorig jaar Australië teisterden. Sindsdien kan ze veilig naar haar bos terugkeren. Vandaag wil WWF dezelfde "happy end" bieden aan andere koala's dankzij "Koalas Forever", een project dat koala's voor uitsterven wil behoeden door hun aantal tegen 2050 te verdubbelen.  

.. Lees meer

Elke m² telt!

De meer dan 100 partners van de Belgische beweging #SamenVoorBiodiversiteit roepen op en geven tips om samen met hen aan de slag te gaan voor meer biodiversiteit. Elke m² telt want ook in onze onmiddellijke omgeving kunnen kleinschalige acties een grote impact hebben! Beoogd resultaat: door het creëren van natuurplekjes bijdragen aan een biodiverse en gezonde planeet, waar het heerlijk wonen en leven is.

.. Lees meer

Diepzeemijnbouw is een perfect vermijdbare milieuramp

Het rapport "In Too Deep: What We Know, And Don't Know, About Deep Seabed Mining", dat vandaag wordt voorgesteld door WWF, stelt dat er nog te veel onbekenden zijn en dat veel onderzoek nodig is op het gebied van oceaan-wetenschap, beleid en industriële innovaties, voordat er diepzeemijnbouwactiviteiten mogen plaatsvinden.

.. Lees meer

2020: Jullie overwinningen voor de natuur met WWF-België

Ondanks verwoestende branden, de wereldwijde pandemie en het alarmerende verlies aan biodiversiteit, heeft 2020 ons ook kleine en grote overwinningen opgeleverd. Bij WWF-België is onze vastberadenheid om de natuur te beschermen, hier of aan de andere kant van de wereld, alleen maar sterker geworden. En dankzij jullie, onze  111.316 supporters, kunnen we trots zijn op onze prestaties.

.. Lees meer

Australië is weer getroffen door bosbranden

Na de dramatische bosbranden die het land van december 2019 tot februari 2020 hebben geteisterd, met name in het oosten van het continent, wordt Australië opnieuw met een noodsituatie geconfronteerd. De branden hebben Perth en omgeving in West-Australië getroffen. Deze nieuwe ramp herinnert ons eraan hoe dringend het is om op te treden tegen de onderliggende oorzaken die deze branden versterken, waaronder de klimaatverandering. 

.. Lees meer

Zolang de Noordzeenatuur slecht beschermd is, staat blauwe economie op losse schroeven

'De natuur in het Belgisch deel van de Noordzee is ronduit slecht beschermd: verstorende praktijken als bodemberoerende visserij en zandwinning in kwetsbare zones blijven bestaan, de ruimtelijke ordening op zee loopt mank en ondertussen komen er almaar meer economische activiteiten bij', schrijven vier grote mileuorganisaties.

.. Lees meer

De intelligentie van de olifanten bedreigt hun leven in Thailand

In het Kui Buri national park in Thailand zijn de olifanten dol op de ananasvelden. Deze komen ze tegen tijdens hun trektochten, maar jammer genoeg brengt dat schade met zich mee. Dit zorgt voor spanningen met de lokale bevolking, wat het leven van de olifanten bedreigt.  Dit is een onhoudbare situatie die WWF zo snel mogelijk wil oplossen. 

.. Lees meer

WWF ontbossingsrapport: 14 keer België verdwenen in 13 jaar

Een nieuw WWF-rapport analyseert 24 ontbossingsfronten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika en stelt vast dat tussen 2004 en 2017 meer dan 43 miljoen hectare tropische en subtropische bossen in deze regio's zijn ontbost, d.w.z. een oppervlakte gelijk aan 14 keer de grootte van België. Ons land heeft een zware voetafdruk door de invoer van grondstoffen.

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 25